Europese inschaling op niveau 6

De Opleiding Stressmanagement CCC PROFESSIONAL is door het Nederlands kwalificatiekader NLQF ingeschaald op niveau 6. Dat staat qua niveau gelijk aan HBO-bachelor. De opleiding is opgenomen in het register van NLQF.

Door deze inschaling kunnen studenten en werkgevers het niveau van complementaire opleidingen vergelijken met het niveau van reguliere opleidingen. Daarmee wordt discussie over kwaliteit in het complementair onderwijs voorkomen. De Opleiding Stressmanagement CCC PROFESSIONAL is als eerste complementaire opleiding in Nederland ingeschaald op niveau 6. Ook alle reguliere opleidingen in Nederland zijn ingeschaald in het NLQF, waardoor een goede vergelijking mogelijk wordt.

NLQF is gekoppeld aan het Europees kwalificatiekader EQF dat maakt het ook mogelijk om de diverse niveaus van opleidingen van verschillende landen met elkaar te vergelijken.

Negenendertig¬†landen werken aan de invoering van het EQF door koppeling van hun nationale kwalificatie aan het EQF. Dat betekent dat het niveau van de PROFESSIONAL ook transparant is in bijvoorbeeld Belgi√ę, Duitsland en Spanje.

Voor meer informatie: